Covid-19 beleid

Hoe gaan wij om met corona als kerk

Het bestuur & en de geestelijkheid van de Russisch Orthodoxe Parochie te Zwolle heeft besloten het corona reglement ondanks overheids versoepelingen scherp te houden om zoveel mogelijk de gezondheid van onze kerkbezoekers te kunnen waarborgen. Leest u de regelgeving alstublieft hier aandachtig door.

Wij vragen u

 
.1 Het is aan iedere parochiaan/bezoeker van de kerk een eigen verantwoordelijkheid om naar de kerkdiensten te komen, in hoeverre te blijven, en of deze wel of niet bij de nazit aanwezig zal zijn.
 
.2 Wanneer u zich niet goed voelt of verkouden bent. Blijft u dan deze dienst thuis tot u zelf vast kan stellen dat u geen Covid-19 heeft en uw verkoudheid voorbij is.
 
.3 Bij het bezoeken van de kerkdiensten houdt u minimaal 1,5 meter afstand van elkaar tenzij u uit het zelfde huishouden komt.
 
.4 Wanneer eer wilt bewijzen aan de iconen, maar geen fysiek contact er mee wilt hebben. Maakt u dan een buiging of kniel voor de analoy met het betredende icoon.
 
.5 Wanneer u de zegen na de dienst wilt ontvangen van de priester, kunt u er ook voor kiezen uw mondkapje op te houden en uw hoofd te buigen. In dat geval weet de priester dat u geen fysiek contact wil en zal hij het kruis op uw hoofd leggen en de zegen geven.
 
.6 De trapeza (nazit) zal NIET in de kantine gehouden worden (tenzij het aantal bezoekers zeer klein is). Maar in de kerk zelf waarin een cirkel van stoelen welke minimaal 1,5 meter afstand van elkaar houden gemaakt zal worden. De trapeza bijwonen is geheel de keuze aan u.
 
.7 Hoewel een mondkapje tijdens de kerkdienst niet verplicht is wordt dit wel door de parochie aangeraden. Hiervoor zal een doosje klaar staan bij de ingang naast de handlotion en doekjes.
 
Wij vragen voor het naleven van deze regels hier niet elkaar op aan te spreken. Dit zal uitsluitend gedaan worden door bestuursleden of altaar dienaars. U mag er dus vanuit gaan dat wanneer iemand u iets vraagt betreffende de corona reglement, dat dit dus een kerk bestuurslid is.
 

Veel gestelde vragen 

V: Heb ik een QR code of PCR test nodig om naar de kerk te gaan?
A: Nee, dit heeft u niet nodig

V: Is er een maximaal aantal bezoeker bij de kerk van Zwolle?
A: Nee, op het moment niet. De Theodora kapel is enorm groot dus de 1,5 meter regel kan gewaarborgd worden.

V: Kan ik de communie ook in een apart kopje krijgen?
A: Nee, de Heilige gave is niet in aparte bediening te verkrijgen

Laatste update: 03/11/2021