Orthodoxe Organisaties in nederland

logo orthodoxe jongen nederland

Orthodoxe Jongeren in Nederland

In 1987 bezocht Anke Lyklema (later echtgenote van de priester Matthew Arnold) een bijeenkomst met Orthodoxe jongeren uit de hele wereld. Geïnspireerd door deze ervaring besloot zij om in Nederland een vereniging op te richten waarin Orthodoxe jongeren van verschillende afkomst elkaar zouden kunnen ontmoeten. Het eerste resultaat was een internationaal festival voor Orthodoxe jongeren in Swalmen in 1990, waar een groep Nederlandse jongeren warm liep voor het idee. Een jaar later werd voor het eerst een jongerenweekend georganiseerd in het klooster van de Geboorte van de Moeder Gods in Asten. Sinds 1991 organiseert de vereniging elk jaar een weekend bij het klooster.

Website:  
Mail:
Omschrijving:

https://orthodoxejongeren.nl/
orthodoxejongeren@gmail.com
Activiteiten voor Inter-orthodoxe jongeren

St Irenaeus Orthodox Theologisch Instituut

St Irenaeus werd opgericht in 2020 en is vernoemd naar de eerste grote theoloog van de (ongedeelde) christelijke kerk: St Irenaeus van Lyon. Het instituut is de opvolger van het Amsterdams Centrum voor Orthodoxe Theologie, dat in 2010 startte als het Amsterdams Centrum voor Oosters-orthodoxe Theologie. Rector van St Irenaeus, dr. Michael Bakker, vertelt: ‘Dit was een belangrijke stap in de emancipatie van de kwart miljoen mensen met een Orthodoxe achtergrond in Nederland. We zijn de VU dankbaar dat wij aan deze universiteit met haar inspirerende geschiedenis onze eerste stappen hebben mogen zetten.’

Website:  
Mail:
Omschrijving:

https://irenaeus.nl/
office@irenaeus.nl
Orthodox theologisch instituut

logo orthodox theologisch instituut Nijmegen

Bisdombibliotheek van Orthodoxe boeken in de Nederlandse taal

Het project heeft tot doel een openbare bisdombibliotheek van Orthodoxe boeken in de Nederlandse taal te creëren met als bezoek locatie Den Haag. Het plan is om 3-5 exemplaren van elk boek dat in de online orthodoxe boekencatalogus staat te verzamelen en fysiek beschikbaar te maken voor het publiek.

De bibliotheek van het Russisch orthodox bisdom van Den Haag en Nederland organiseert het zoeken naar zeldzame boeken (veel orthodoxe boeken zijn al lang uitverkocht) en selecteert boeken voor digitalisering en herpublicatie.

Boeken die vermeld staan ​​in de online Orthodoxe boekencatalogus kunnen per post opgestuurd worden. Als u digitale exemplaren van de boeken hebt die momenteel niet op de commerciële markt zijn, deel ze dan ook met de bisdombibliotheek.

Website:  
Mail:
Omschrijving: